Bun Cha - Vietnamesiska nötfärsbullar med färsk ingefära
35
Laktosfri

Bun Cha - Vietnamesiska nötfärsbullar med färsk ingefära

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • socker

Nötfärsbullar

Ingefära
½ förp
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm

Buljong

Morot
2 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
¾ tärning
Japansk soja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk

Till servering

Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 551 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Nötfärsbullar: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 8 köttbullar.
  3. Förberedelser: Skala och slanta morot, eller skär i tunna strimlor om du har tid. Klyfta champinjoner och bananschalottenlök. 
  4. Buljong: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och nötfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morot. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme. Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Servera vietnamesiska nötfärsbullar med jasminris. Toppa med koriander och en nypa chili flakes!