Stekt kyckling med koreansk gurksallad och sojayoghurt
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- vatten
- vitlök
Kycklingfilé
300 g
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Japansk soja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Olja
1 msk
Bakplåtspapper
Gurka
½ st
Vatten
¾ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Matyoghurt
1 dl
Japansk soja
2 tsk
Jasminris
125 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 555 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg kycklingfilé i en bunke. Blanda med malen ingefära, sambal oelek, japansk soja, pressad vitlök och lite salt. Hetta upp neutral olja i en stekpanna.
Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda vatten, socker, ättiksprit och sambal oelek i en skål. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen i skålen, låt stå till servering.
Blanda matyoghurt och japansk soja i en liten skål.
Skiva rädisorna tunt och strö över kycklingen. Servera med jasminris, koreansk gurksallad, och sojayoghurt.
Smaklig måltid!