Utan gluten
Grillad lax med rostad morotssallad och dragonyoghurt
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Morötter
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
Flytande honung
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Bladpersilja
20 g
Laxfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Salt
1 krm
Småpotatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 543 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du grillar, tänd även grillen.
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Klyfta morötter. Lägg i en smord ugnsform. Blanda med salt, lite olivolja, flytande honung och chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
Skär laxfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla laxen på grillen eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ca 4 min per sida, tills den är klar.
Blanda matyoghurt, dijonsenap, torkad dragon och salt i en liten skål.
Hacka bladpersilja och strö över de rostade morötterna. Servera grillad lax med rostad morotssallad, nykokt småpotatis och dragonyoghurt.
Smaklig måltid!