Grillad lax med rostad morotssallad och dragonyoghurt
30
Utan gluten

Grillad lax med rostad morotssallad och dragonyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • flytande honung
  • svartpeppar

Rostade morötter

Morötter
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
Flytande honung
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Bladpersilja
20 g

Grillad lax

Laxfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Dragonyoghurt

Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Salt
1 krm

Tillbehör

Småpotatis
450 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 562 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du grillar, tänd även grillen.
  2. Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
  3. Rostade morötter: Klyfta morötter. Lägg i en smord ugnsform. Blanda med salt, lite olivolja, flytande honung och chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
  4. Grillad lax: Skär laxfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla laxen på grillen eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ca 4 min per sida, tills den är klar.
  5. Dragonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, torkad dragon och salt i en liten skål.
  6. Hacka bladpersilja och strö över de rostade morötterna. Servera grillad lax med rostad morotssallad, nykokt småpotatis och dragonyoghurt.