Linguine med fläskkotlett och champinjonsås
30
12
Points®värde per portion

Linguine med fläskkotlett och champinjonsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • grovkornig senap
  • flytande honung

Pastasås

Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
20 g
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Milda mat 4%
1¼ dl
Vatten
¼ dl
Grovkornig senap
1 tsk
Flytande honung
½ tsk

Pasta

Linguine
125 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Kvarta champinjoner. Skiva schalottenlök tunt. Finhacka vitlök. Grovhacka bladpersilja. Skär fläskkotlett i tunna skivor och strimla köttet.
  3. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan. 
  4. Pastasås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fläskstrimlor, schalottenlök och champinjoner ca 5 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Tillsätt vitvinsvinäger till stekpannan och låt koka in. Rör ner Milda mat, vatten, grov senap och flytande honung. Koka upp och sjud ca 5 min. Ta från värmen och blanda ner hälften av bladpersiljan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Tillsätt avhälld pasta och sparat pastavatten till pastasåsen och blanda väl. Toppa med resterande bladpersilja och servera direkt.