Garofalo
Laktosfri
Linguine med spenat- och mandelpesto
pinjenötter och rostade cocktailtomaterNytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Cocktailtomater
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Socker
2 krm
Svartpeppar
Pinjenötter
20 g
Bladpersilja
20 g
Mandel
25 g
Riven parmesan
50 g
Babyspenat
30 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
1½ krm
Vitvinsvinäger
½ tsk
Olja
1 msk
Vatten
1 msk
Linguine
200 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Halvera cocktailtomaterna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt, socker och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg hälften av pinjenötterna i en mixerbunke (spara resten till servering). Plocka persilja och lägg i mixerbunken tillsammans med mandel, riven parmesan, spenat, pressad vitlök, salt, vitvinsvinäger, neutral olja och vatten. Mixa slät med stavmixer.
Koka linguine enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av men spara lite av pastavattnet.
Blanda ihop nykokt pasta med pesto. Späd eventuellt med lite pastavatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp pastan i tallrikar och toppa med lite pinjenötter och rostade cocktailtomater.
Smaklig måltid!