Köttfärsbiffar express med krämig pastasallad
Nytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vitlök
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
1 msk
Mjölk
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
½ tsk
Mezze maniche rigate
200 g
Matyoghurt
1 dl
Ajvar relish
1 förp
Ruccola
30 g
Tomat
2 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 715 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Blanda ströbröd, mjölk, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och pressad vitlök. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomater.
Blanda nykokt pasta med matyoghurt och ajvar relish. Toppa med ruccola och klyftade tomater. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera köttfärsbiffar express med krämig pastasallad.
Smaklig måltid!