Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
Pommes frites
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
½ tsk
Guacamole
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Till servering
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Gurka
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Olivolja
½ tsk
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 683 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Pommes frites: Skär bakpotatis i tunna stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Guacamole: Halvera, kärna ur och mosa avokado i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök och salt.
- Halvera tomat och rödök, skiva tunt. Skiva gurka. Lägg upp på ett fat.
- Skär halloumi i 4 tunna skivor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Värm sedan hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt i den använda pannan.
- Fyll bröden med guacamole, halloumi, skivad tomat, rödlök och gurka. Servera med pommes frites och resten av guacamolen.