Krämig linguine med rödstrimma, cocktailtomater och parmesan
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Cocktailtomater
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Rödstrimma
250 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde
1 dl
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Linguine
200 g
Riven parmesan
40 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 745 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Blanda gärna salladen med lite balsamvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Halvera cocktailtomater. Hacka schalottenlök. Skär rödstrimma i mindre bitar, ca 3x3 cm stora.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek rödstrimma, schalottenlök och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och chili flakes. Tillsätt cocktailtomaterna och vispgrädde. Sjud på låg värme ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda avhälld linguine med pastasåsen och hälften av den riven parmesanen.
Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med resten av parmesanen. Servera med mixsallad (se tips!), ät direkt!
Smaklig måltid!