Salsicciaragu med rostad aubergine, parmesan och ruccola
Laktosfri

Salsicciaragu med rostad aubergine, parmesan och ruccola

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Aubergine
1 st
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Salsicciakorv
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad salvia
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
777 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Tärna aubergine i ca 2x2 cm stora bitar och salta lätt. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär salsiccia i mindre bitar. 
Lägg tärnad aubergine på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs salsiccia, schalottenlök och vitlök ca 3 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, torkad salvia och chili flakes. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Blanda rostad aubergine med ruccola och riven parmesan.
Blanda ner avhälld pasta och riven parmesan i salsicciaragu. Lägg upp i djupa tallrikar, toppa med rostad auberginesallad och lite extra chili flakes (valfritt). 
Smaklig måltid!