Apelsinstekt fläskkotlett med gräddkokt grönkål
35-45

Apelsinstekt fläskkotlett med gräddkokt grönkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vatten

Ugnsrostade rotfrukter

Rotselleri (Selleri)
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Gräddkokt grönkål

Grönkål
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar

Apelsinstekt fläskkotlett

Apelsin
1 st
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Vatten
2 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 587 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostade rotfrukter: Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Halvera potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 25 min till potatisen mjuknat.
  3. Gräddkokt grönkål: Finhacka schalottenlök. Plocka grönkålsblad från de hårda stjälkarna. Strimla grönkålsbladen i ca 1 cm breda strimlor. Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta. Fräs löken och grönkål ca 5 min. 
  4. Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk och smulad kycklingbuljong. Koka upp sjud under lock ca 10 min (späd ev med lite vatten). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Apelsinstekt fläskkotlettSkölj apelsin i ljummet vatten och finriv skalet (spara till servering). Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
  6. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Tillsätt pressad apelsinsaft och vatten. Låt sjuda ca 1 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C) och vätskan kokat ner till hälften.
  7. Toppa gräddkokt grönkål med finrivet apelsinskal. Servera med apelsinstekt fläskkotlett och ugnsrostade rotfrukter.