Chicken nuggets med gurkdipp och plockgrönsaker
30

Chicken nuggets med gurkdipp och plockgrönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • ägg
  • vitlök
  • sambal oelek

Rostade rotsaker

Småpotatis
450 g
Morot
2 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Chicken nuggets

Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg
1 st
Olivolja
2 msk

Gurkdipp

Lime
1 st
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Sambal oelek
½ krm

Plockgrönsaker

Gurka
½ st
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 657 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotsaker: Klyfta småpotatis och morot. Lägg allt i en smord ugnsform. Ringla på olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar. 
  3. Chicken nuggets: Skär minutfilé i ca 4 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Ta fram 3 djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den ena, ströbröd i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek chicken nuggets ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Gurkdipp: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurka och limeskal i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och sambal oelek (kan uteslutas).
  7. Plockgrönsaker: Dela resten av gurkan i stavar. Klyfta den använda limen. Lägg gurka, cocktailtomater och limeklyftor i skålar.
  8. Servera chicken nuggets med rostade rotsaker, gurkdipp, grönsaker och limeklyfta.