Chicken nuggets med gurkdipp och plockgrönsaker
4.03 (151)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
Småpotatis
450 g
Morot
2 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg
1 st
Olivolja
2 msk
Lime
1 st
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Sambal oelek
½ krm
Gurka
½ st
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 640 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta småpotatis och morot. Lägg allt i en smord ugnsform. Ringla på olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Skär minutfilé i ca 4 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den ena, ströbröd i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek chicken nuggets ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurka och limeskal i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och sambal oelek (kan uteslutas).
Dela resten av gurkan i stavar. Klyfta den använda limen. Lägg gurka, cocktailtomater och limeklyftor i skålar.
Servera chicken nuggets med rostade rotsaker, gurkdipp, grönsaker och limeklyfta.
Smaklig måltid!