Chicken nuggets med gurkdipp och plockgrönsaker

Chicken nuggets med gurkdipp och plockgrönsaker

4.03 (151)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
Småpotatis
450 g
Morot
2 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Ströbröd
½ dl
Ägg
1 st
(Ägg)
Olivolja
2 msk
Lime
1 st
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Sambal oelek
½ krm
Gurka
½ st
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
640 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta småpotatis och morot. Lägg allt i en smord ugnsform. Ringla på olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar. 
 Skär minutfilé i ca 4 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den ena, ströbröd i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek chicken nuggets ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurka och limeskal i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och sambal oelek (kan uteslutas).
Dela resten av gurkan i stavar. Klyfta den använda limen. Lägg gurka, cocktailtomater och limeklyftor i skålar.
Servera chicken nuggets med rostade rotsaker, gurkdipp, grönsaker och limeklyfta.
Smaklig måltid!