Fish tacos med limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt

Fish tacos med limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt

Nytt recept
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitlök
Lime
1 st
Rödkål
250 g
Socker
2 tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Rödstrimma
250 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Ströbröd
ca ½ dl
Spiskummin
1½ tsk
Paprikapulver
1 tsk
Olivolja
1 msk
Mango
1 st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
629 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva rödkål tunt och lägg i en bunke. Krama ur kålen med händerna och blanda med socker, finrivet skal och pressad saft från limen.
Blanda matyoghurt med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
 Dela rödstrimma på längden och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt. Lägg ströbröd på en tallrik och blanda med spiskummin och paprikapulver. Vänd fisken i kryddblandningen så det täcker runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Skala och tärna mango. Lägg upp i en skål.
Fyll tortillabröd med fish tacos, limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!