Koreansk färswok med päronsallad och sesamfrön
15
Laktosfri

Koreansk färswok med päronsallad och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vitlök
  • vatten

Päronsallad

Gemsallad
½ förp
Lime
½ st
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Salt

Bulgogifärs

Päron
1 st
Rödlök
½ st
Neutral olja
1 msk
Nötfärs
250 g
Kinesisk soja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Vatten
2 msk
Lime
½ st
Salt

Tillbehör

Risnudlar
½ förp
Sesamfrön
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 673 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!

  1. Bryt risnudlar i mindre bitar och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  2. Päronsallad: Bryt blad av gemsalladen. Skölj hela limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna päron. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med pressad saft från halva limen. Smaka av med lite salt.
  3. Bulgogifärs: Grovriv päron och krama ur lite av vätskan. Finhacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs rivet päron, lök och nötfärs ca 3 min, tills färsen fått fin färg. 
  4. Blanda ner kinesisk soja, pressad vitlök, malen ingefära och vatten i pannan. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med pressad saft från resten av limen och lite salt. 
  5. Servera bulgogifärsen med päronsallad och risnudlar. Toppa med sesamfrön (se tips)!