Smak av Jul
Laktosfri
Utan gluten
Ljummen julsallad med halstrad lättgravad lax
rostade betor och hovmästardressing4.35 (121)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Strimlad grönkål
75 g
Polkabeta
2 st
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Rädisor
1 förp
Mild senap
1 förp
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ msk
Olja
1 msk
Dill
5 g
Salt
Svartpeppar
Dill
15 g
Laxfilé
2 st
Socker
1 tsk
Salt
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 630 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg laxen på en tallrik och gnid in salt och socker. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
Skala och kvarta polkabeta. Halvera småpotatis. Lägg potatis och polkabeta på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills betor och potatis känns mjuka. Tillsätt strimlad grönkål till plåten och ringla på lite extra olja. Rosta allt ytterligare ca 5 min.
Blanda senap, socker, vitvinsvinäger och vatten i en bunke. Vispa ner olja. Finhacka dill och blanda ner i bunken. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Halvera rädisor. Blanda de rostade grönsakerna med rädisor och hovmästardressing.
Torka bort överflödig saltblandning från laxen. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek laxbitarna på hög värme ca 1 min, de ska få en karamelliserad stekyta men inte bli brända. Vänd på laxbitarna och sänk till medelvärme. Stek ytterligare ca 2 min.
Plocka dillen. Servera halstrad lättgravad lax med rostad polkabetssallad. Toppa med dillvippor.
Smaklig måltid!