Snabb caesarsallad med kyckling, matvete och parmesan
20

Snabb caesarsallad med kyckling, matvete och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • äggula
  • vitlök
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Caesardressing

Äggula (Ägg)
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
1 msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar

Caesarsallad

Matvete (Vete)
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Romansallad
½ st
Riven parmesan (Mjölk)
50 g

Stekt kyckling

Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 600 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  2. Caesardressing: Lägg äggula, pressad vitlök, olivolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten, salt och nymald svartpeppar i en skål. Blanda väl.
  3. Skiva bananschalottenlök tunt. Grovhacka tomat. Bryt romansallad i mindre bitar.
  4. Stekt kyckling: Krydda minutfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek minutfilén hel ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Skiva upp kycklingen  servering. 
  5. Blanda nykokt matvete, bananschalottenlök, tomat, romansallad och dressing i en salladsskål. 
  6. Servera salladen toppad med stekt kyckling och riven parmesanost.