Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- äggula
- vitlök
- olivolja
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
- svartpeppar
Caesardressing
Äggula (Ägg)
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
1 msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Caesarsallad
Matvete (Vete)
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Romansallad
½ st
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Stekt kyckling
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 600 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 56 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Caesardressing: Lägg äggula, pressad vitlök, olivolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten, salt och nymald svartpeppar i en skål. Blanda väl.
- Skiva bananschalottenlök tunt. Grovhacka tomat. Bryt romansallad i mindre bitar.
- Stekt kyckling: Krydda minutfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek minutfilén hel ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Skiva upp kycklingen servering.
- Blanda nykokt matvete, bananschalottenlök, tomat, romansallad och dressing i en salladsskål.
- Servera salladen toppad med stekt kyckling och riven parmesanost.