Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- flingsalt
Turkisk nötfärsgryta
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Shawarmakrydda
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomatpuré
2 msk
Vatten
ca 1½ dl
Vitlök
1 klyfta
Kycklingbuljong
1 tärning
Gurksallad
Gurka
1 st
Dill
20 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flingsalt
1 krm
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 577 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Gurkan kan även skäras i stavar och serveras som dom är!
- Förberedelser: Tärna schalottenlök, grön paprika och tomat.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Turkisk nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs, schalottenlök, grön paprika och shawarmakrydda ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Tillsätt tomat, tomatpuré, vatten, pressad vitlök, och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjuda ca 8 min. Smaka av med lite salt.
- Gurksallad: Grovhacka dill. Dela gurka (se tips!) på längden och skär i mindre bitar. Lägg gurka och hälften av dillen i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och flingsalt.
- Toppa nötfärsgrytan med resten av dillen. Servera turkisk nötfärsgryta med gurksallad och basmatiris.