Turkisk nötfärsgryta med gurka, dill och basmatiris
30
Utan gluten

Turkisk nötfärsgryta med gurka, dill och basmatiris

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • tomatpuré
    • vatten
    • vitlök
    • kycklingbuljong
    • vitvinsvinäger
    • flingsalt

    Turkisk nötfärsgryta

    Bananschalottenlök
    1 st
    Grön paprika
    1 st
    Tomat
    1 st
    Olivolja
    Nötfärs
    250 g
    Shawarmakrydda
    ½ msk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Tomatpuré
    2 msk
    Vatten
    ca 1½ dl
    Vitlök
    1 klyfta
    Kycklingbuljong
    1 tärning

    Gurksallad

    Gurka
    1 st
    Dill
    20 g
    Olivolja
    1 msk
    Vitvinsvinäger
    ½ msk
    Flingsalt
    1 krm

    Tillbehör

    Basmatiris
    125 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 577 kcal
    • Fett 23 g
    • Kolhydrater 61 g
    • Protein 32 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Gurkan kan även skäras i stavar och serveras som dom är!

    1. Förberedelser: Tärna schalottenlök, grön paprika och tomat. 
    2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    3. Turkisk nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs, schalottenlök, grön paprika och shawarmakrydda ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
    4. Tillsätt tomat, tomatpuré, vatten, pressad vitlök, och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjuda ca 8 min. Smaka av med lite salt.
    5. Gurksallad: Grovhacka dill. Dela gurka (se tips!) på längden och skär i mindre bitar. Lägg gurka och hälften av dillen i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och flingsalt.
    6. Toppa nötfärsgrytan med resten av dillen. Servera turkisk nötfärsgryta med gurksallad och basmatiris.