Libanesiska färsbiffar med hummus, rostad bulgur och tomat- och ruccolasallad
30-40

Libanesiska färsbiffar med hummus, rostad bulgur och tomat- och ruccolasallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • mjölk
  • ägg

Rostad bulgur

Olivolja
Bulgur (Vete)
125 g
Salt
Vatten
2 dl

Hummus

Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Olivolja
2 tsk
Spiskummin
1 krm
Salt
½ tsk

Libanesiska färsbiffar

Ströbröd (Vete)
¼-½ förp
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Blandfärs
250 g
Vitlök
½ klyfta
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
½ tsk

Tomat- och ruccolasallad

Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 758 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). 
  2. Rostad bulgur: Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Tillsätt bulgur och låt fräsa ca 3 min. Tillsätt vatten och salt, koka enligt tidsanvisning på förpackningen.
  3. Hummus: Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 3 msk kikärtsspad, pressad vitlök, pressad citronsaft, olivolja, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
  4. Libanesiska färsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt blandfärs, pressad vitlök, spiskummin, malen koriander och salt. Blanda ihop allt och forma färsen till 2 biffar. Stek eller grilla (i grillpanna) färsbiffarna ca 2 min per sida, lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  5. Tomat- och ruccolasallad: Tärna tomat och finhacka rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, pressad citronsaft, olivolja och lite salt.
  6. Servera libanesiska färsbiffar med hummus, rostad bulgur och ruccolasallad.