Tacosallad med marinerad tofu, sötpotatis och avokadodressing
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Tacosallad med marinerad tofu, sötpotatis och avokadodressing

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Linas tre kryddor
2 tsk
Olivolja
Salt
1 krm
Matvete
125 g
(Vete)
Tomat
1 st
Grönkål
100 g
Olivolja
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vatten
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
739 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
100 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över japansk soja så tofun täcks runt om. Marinera till steg 7.
 Skala och klyfta sötpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med Linas tre kryddor, salt och olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
 Kärna- och gröp ur avokado. Lägg i en mixerbunke med pressad limesaft, vatten och pressad vitlök. Mixa slät med en stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Grovhacka tomat. Repa bladen från grönkålen och stimla grovt. Lägg i en salladsskål. Ringla över lite olivolja och krama grönkålen mjuk med händerna. Blanda ner matvete, rostad sötpotatis och tomat.
Fördela salladen i 2 djupa skålar. Ringla över dressingen och toppa med marinerad tofu.
Smaklig måltid!