Spiskumminstekt kyckling med rostad fänkål, bulgur och ajvar
Laktosfri

Spiskumminstekt kyckling med rostad fänkål, bulgur och ajvar

Nytt recept
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
(Vete)
Kycklingbuljong
1 påse
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
Spiskummin
2 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Grön paprika
1 st
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
490 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Strimla fänkål och rödlök. Lägg på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut saltet mot smulad kycklingbuljong. Blanda ner lite olivolja och vitvinsvinäger i bulguren och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Krydda kycklinglårfilé med lite salt, spiskummin och lite nymald svartpeppar. Putsa inte bort fettet, det smälter i stekpannan och ger en god smak. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Ta bort kärnhuset från grön paprika och skär paprikan i små tärningar. Blanda rostade grönsaker, bulgur och paprika. Servera med stekt kycklinglårfilé och ajvar.
Smaklig måltid!