Citrongrillad fläskkarré med risotto, ruccola och parmesan
40
Laktosfri
Utan gluten

Citrongrillad fläskkarré med risotto, ruccola och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • laktosfri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • olivolja

Citrongrillad fläskkarré

Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g

Risotto

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Salladslök
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
Salt
Svartpeppar

Ruccolasallad

Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 672 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Citrongrillad fläskkarré: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda skal och pressad saft från citronen, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Skär fläskkarré i två skivor. Blanda ner i marinaden och låt marinera minst 10 min.
  3. Risotto: Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
  4. Risotto: Finstrimla salladslök och finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta och fräs vitlök och hälften av salladslöken (den vita delen) tillsammans med risottoris. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
  5. Citrongrillad fläskkarré: Grilla eller stek köttet i en stekpanna ca 2 min per sida, lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Ruccolasallad: Halvera rädisor. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  7. Risotto: Blanda ner resten av salladslöken och riven parmesan i risotton. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
  8. Servera citrongrillad fläskkarré med risotto och ruccolasallad.