Hunan halloumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, halloumi och sesamfrön
35
Vegetariskt

Hunan halloumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, halloumi och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • neutral olja

Till servering

Äggnudlar
½ förp
Sesamfrön
1 msk

Woksås

Socker
2 tsk
Vatten
1 msk
Sesamolja
1 msk
Kinesisk soja
1 ½ msk

Hunan halloumi

Grön paprika
1 st
Röd paprika
½ st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Ingefära
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Halloumi
150 g
Majsstärkelse
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 749 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
  3. Woksås: Blanda socker, vatten, sesamolja och kinesisk soja i en liten skål.
  4. Förberedelser: Strimla röd och grön paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd chili (chili kan variera i hetta, smaka dig fram till önskad styrka). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär halloumi i tärningar.
  5. Halloumi: Lägg majsstärkelse på ett fat. Vänd halloumitärningarna i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek halloumin runtom, ca 3 min, tills de fått en frasig yta. Låt rinna av på lite hushållspapper. Låt woken stå till punkt 6.
  6. Hunan halloumi: Häll bort överflödig olja. Fräs alla skurna grönsaker ca 2 min. Tillsätt woksås och koka ihop ca 1 min. Tillsätt den stekta halloumin och koka ihop ytterligare ca ½ min. Blanda ner de kokta nudlarna och woka ihop.
  7. Servera nudelwoken toppad med rostade sesamfrön.