Chorizo med krämig saffransrisoni och rostade tomater

Chorizo med krämig saffransrisoni och rostade tomater

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Risoni
150 g
(Vete)
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Saffran
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Färskost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Chorizo
200 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
590 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera cocktailtomat och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
 Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong, paprikapulver och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då.
 Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla korven ca 2 min per sida. Lägg sedan korven i ugnsformen med tomaterna de sista 5 minuterna, tills korven blir helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av överblivet vatten. Rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera grillad chorizo med krämig saffransrisoni, rostade tomater och ruccola.
Smaklig måltid!