Chorizo med krämig saffransrisoni och rostade tomater
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Risoni
150 g
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Saffran
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Färskost
½ förp
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Chorizo
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 590 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera cocktailtomat och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong, paprikapulver och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då.
Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla korven ca 2 min per sida. Lägg sedan korven i ugnsformen med tomaterna de sista 5 minuterna, tills korven blir helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av överblivet vatten. Rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera grillad chorizo med krämig saffransrisoni, rostade tomater och ruccola.
Smaklig måltid!