Linguine med svampragu, vitt vin och mozzarella
Vegetariskt

Linguine med svampragu, vitt vin och mozzarella

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • tomatpuré
Linguine
200 g
(Vete)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Portabello
150 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Morot
1 st
Tomat
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitt matlagningsvin
1 ½ dl
(Svaveldioxid)
Grönsaksbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
Energi:
639 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
 Finhacka portabellosvamp, gul lök, vitlök och morot. Grovhacka tomat.
 Hetta upp smör i en stekgryta och stek gul lök, vitlök och morot mjuka ca 4 min. Tillsätt portabellosvamp och stek ytterligare ca 5 min, under omrörning.
Blanda ner tomat, tomatpuré, torkad timjan, vitt matlagningsvin och smulad grönsaksbuljong, låt koka upp. Sjud sedan ca 7 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner pastan i stekgrytan med svampragun. Bryt bitar av mozzarella.
Servera linguine med svampragu toppad med mozzarella.
Smaklig måltid!