Vegetariskt
Linguine med svampragu, vitt vin och mozzarella
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- tomatpuré
Linguine
200 g
Mozzarella
1 förp
Portabello
150 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Morot
1 st
Tomat
1 st
Smör
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitt matlagningsvin
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 639 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Finhacka portabellosvamp, gul lök, vitlök och morot. Grovhacka tomat.
Hetta upp smör i en stekgryta och stek gul lök, vitlök och morot mjuka ca 4 min. Tillsätt portabellosvamp och stek ytterligare ca 5 min, under omrörning.
Blanda ner tomat, tomatpuré, torkad timjan, vitt matlagningsvin och smulad grönsaksbuljong, låt koka upp. Sjud sedan ca 7 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner pastan i stekgrytan med svampragun. Bryt bitar av mozzarella.
Servera linguine med svampragu toppad med mozzarella.
Smaklig måltid!