Libanesiska kalkonköttbullar med råstekt blomkål och koriander

Libanesiska kalkonköttbullar med råstekt blomkål och koriander

Rätten saknar betyg
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
Ägg
1 st
(Ägg)
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
1 msk
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad oregano
½ tsk
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
1 krm
Koriander
20 g
Blomkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Bulgur
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 654 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda ägg, ströbröd och vatten i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, pressad vitlök, spiskummin, torkad oregano, chili flakes, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till steg 5.
 Blanda matyoghurt, torkad oregano, pressad vitlök och salt i en skål.
 Grovhacka koriander. Skär blomkål i buketter och sedan skivor. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek blomkål ca 5 min och lägg i en salladsskål (spara stekpannan). Blanda ner vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt koriander vid servering.
Blanda smeten väl och forma till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och bryn köttbullarna ca 8 min runt om, tills de är helt genomstekta.
Servera libanesiska kalkonköttbullar med bulgur, råstekt blomkålssallad och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!