Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- tomatpuré
- salt
- sambal oelek
- ägg
- ströbröd
- mjölk
- svartpeppar
- olivolja
- flytande honung
- flingsalt
Couscous
Couscous (Vete)
125 g
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Bifteki
Citron
1 st
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 ½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 ½ krm
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja
Rostad citronsås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Sambal oelek
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Sallad
Fänkål
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 ½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 712 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen, täck med folie och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
- Bifteki: Skölj citronen och finriv skalet, spara den skalade citronen till punkt 4. Blanda citronskal, tomatpuré, torkad oregano, torkad rosmarin, salt, sambal oelek, ägg, ströbröd, mjölk och lite nymald svartpeppar i en bunke. Tillsätt nötfärs och blanda till en jämn smet och forma till 2 platta biffar.
- Rostad citronsås: Halvera den använda citronen. Hetta upp en grill- eller stekpanna på hög värme. Rosta citronhalvorna på snittytorna tills de har fått fin färg. Lägg matyoghurt, sambal oelek, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en liten skål. Smaka av med pressad saft från den ena rostade citronhalvan.
- Bifteki: Pensla biffarna med lite olivolja. Stek biffarna ca 3 min per sida i den använda grill- eller stekpannan. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Sallad: Hyvla fänkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en salladsskål tillsammans med ruccola. Blanda med olivolja, pressad saft från resten av citronen, flytande honung och lite flingsalt.
- Servera bifteki med couscous, sallad och citronyoghurt.