20-30
12
Points®värde per portion
Linguine med fläskkotlett och champinjonsås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Pastasås
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
20 g
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Vatten
¼ dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Till servering
Linguine (Vete)
125 g
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelser: Kvarta champinjoner. Skiva gul lök tunt. Finhacka vitlök. Grovhacka bladpersilja. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär fläskkotlett i tunna skivor och strimla köttet.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Pastasås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fläskstrimlor, gul lök och champinjoner ca 5 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Rör ner Milda mat, vatten, kycklingbuljong och dijonsenap (efter egen smak). Koka upp och sjud ca 5 min. Ta från värmen och blanda ner hälften av bladpersiljan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tillsätt avhälld pasta och sparat pastavatten till pastasåsen och blanda väl. Toppa med resterande bladpersilja. Servera med ruccola.