Linguine med fläskkotlett och champinjonsås
20-30
12
Points®värde per portion

Linguine med fläskkotlett och champinjonsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Pastasås

Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
20 g
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Vatten
¼ dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk

Till servering

Linguine (Vete)
125 g
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Kvarta champinjoner. Skiva gul lök tunt. Finhacka vitlök. Grovhacka bladpersilja. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär fläskkotlett i tunna skivor och strimla köttet.
  3. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan. 
  4. Pastasås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fläskstrimlor, gul lök och champinjoner ca 5 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Rör ner Milda mat, vatten, kycklingbuljong och dijonsenap (efter egen smak). Koka upp och sjud ca 5 min. Ta från värmen och blanda ner hälften av bladpersiljan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Tillsätt avhälld pasta och sparat pastavatten till pastasåsen och blanda väl. Toppa med resterande bladpersilja. Servera med ruccola.