Linguine med fläskkotlett och champinjonsås

ViktVäktarna

Linguine med fläskkotlett och champinjonsås

3.67 (558)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
20 g
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
¼ dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Linguine
125 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
510 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Kvarta champinjoner. Skiva gul lök tunt. Finhacka vitlök. Grovhacka bladpersilja. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär fläskkotlett i tunna skivor och strimla köttet.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan. 
 Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fläskstrimlor, gul lök och champinjoner ca 5 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Rör ner Milda mat, vatten, kycklingbuljong och dijonsenap (efter egen smak). Koka upp och sjud ca 5 min. Ta från värmen och blanda ner hälften av bladpersiljan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt avhälld pasta och sparat pastavatten till pastasåsen och blanda väl. Toppa med resterande bladpersilja. Servera med ruccola.
Smaklig måltid!