Laktosfri
Linguine med ugnsrostade grönsaker, gremolata, parmesan och räkor
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Zucchini
½ st
Rödlök
½ st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Chili flakes
2 krm
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Linguine
200 g
Räkor
1 förp
Parmesanost
1 bit
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 627 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Skär rödlök i små klyftor. Häll av räkor. Riv parmesan.
Lägg zucchini, rödlök och cocktailtomater i en rymlig smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och chili flakes (efter egen styrka). Rosta högt upp i ugnen ca 18 min.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka bladpersilja. Finriv vitlök. Lägg allt i en skål tillsammans med citronskalet. Blanda med olivolja och pressad citronsaft från halva citronen. Klyfta resten av citronen. Blanda ner avhällda räkor.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Ta ut ugnsformen med grönsakerna och mosa tomaterna lätt med en gaffel.
Blanda avhälld pasta med grönsakerna i ugnsformen. Tillsätt det sparade pastavattnet, rivna parmesanen och gremolata räkorna, blanda väl. Smaka av med lite salt och chili flakes (valfritt).
Servera linguine med ugnsrostade grönsaker, gremolata, räkor och citronklyfta. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!