Laktosfri
Mexikansk köttfärsgryta med majskräm och ugnsbakat bröd
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Olivolja
Nötfärs
250 g
Gul lök
½ st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Tomatpuré
2 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Linas tre kryddor
½ förp
Svartpeppar
Salt
2 krm
Surdegsbaguette
1 st
Majs
1 förp
Gul lök
½ st
Olivolja
Vitlök
½ klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 705 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 91 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Grädda surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Hacka all gul lök. Skär röd paprika i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs avhälld majs, gul lök och vitlök ca 2 min. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med vitvinsvinäger och salt. Mixa med stavmixer till en grov kräm. Smaka av med lite salt. Spara stekpannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt röd paprika, resten av löken och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner krossade tomater, vatten, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, Linas tre kryddor och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Servera mexikansk köttfärsgryta med majskräm och baguette.
Smaklig måltid!