Utan gluten
Buldak noodles - Koreansk kalkon med mozzarella, risnudlar och rostade sesamfrön
Rätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- socker
- olja
- salt
- vatten
Sesamfrön
1 förp
Risnudlar
½ förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Japansk sojasås
2 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Socker
1 msk
Rödlök
½ st
Kalkonlårstek
300 g
Olja
Salt
Vatten
1 ½ dl
Mozzarella
1 förp
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 700 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 67 g
- Protein: 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger, chili flakes och socker.
Finstrimla päron och rödlök. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt. Toppa med hälften av de rostade sesamfröna.
Strimla rödlök och kalkonlårstek. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kalkonköttet ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt rödlök, ingefärssås och vatten, låt sjuda ytterligare ca 2 min. Bryt mozzarella i bitar och blanda ner i stekpannan tillsammans med de kokta nudlarna. Stek ihop ca 1 min.
Strö resten av sesamfröna över kalkonpannan. Servera med päronsallad.
Smaklig måltid!