Pappardelle med kryddig tomatsås, fläskfrikadeller och gremolata

Pappardelle med kryddig tomatsås, fläskfrikadeller och gremolata

4.04 (523)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Pappardelle
180 g
(Ägg, Vete)
Citron
1 st
Kruspersilja
20 g
Vitlök
½ klyfta
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Sambal oelek
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Flytande honung
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
692 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 6.
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en skål. Finhacka kruspersilja och vitlök och blanda ner i skålen med citronskal. Klyfta den använda citronen och lägg åt sidan till servering.
Blanda ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs i bunken. Forma färsen till ca 8 köttbullar och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills frikadellerna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Hetta upp lite olivolja i en traktörpanna eller rymlig stekpanna. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan, tomatpuré och tärnad tomat. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, sambal oelek, smulad kycklingbuljong och flytande honung. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner frikadellerna och eventuell köttsaft som samlats i formen i tomatsåsen och blanda runt. Smaka av med salt.
Servera nykokt pappardelle med frikadeller i tomatsås, citronklyfta och gremolata.
Smaklig måltid!