Mexikansk bönchili med rostad sötpotatis och fetaost
30-40
Vegetariskt

Mexikansk bönchili med rostad sötpotatis och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • vatten
  • ättiksprit (12%)

Sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Mexikansk bönchili

Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Linas tre kryddor
½ förp
Socker
1 krm
Chili flakes
2 krm
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svarta bönor 190g
1 förp

Till servering

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Fetaost (Mjölk)
50 g
Koriander
20 g

Inlagd rödlök

Rödlök
½ st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
2 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 614 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 100 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad sötpotatis: Skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. 
  3. Inlagd rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
  4. Förberedelser: Finhacka rödlök och vitlök. Tärna röd paprika.
  5. Mexikansk bönchili: Hetta upp lite olja i en stekgyta. Fräs lök, vitlök och paprika ca 3 min. Krydda med Linas tre kryddor, socker och chili flakesk. Blanda ner tomatpuré, krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong. Låt sjuda på låg värme ca 8 min. Smaka av med salt.
  6. Häll av och skölj svarta bönor. Smula fetaost. 
  7. Blanda ner bönorna i grytan. Toppa grytan med rostad sötpotatis. Servera med tortillabröd, koriander, inlagd rödlök och smulad fetaost.