Laktosfri
Pasta med fläskfärs, persilja, citron och chili
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½ st
Tomat
3 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 761 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 2.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva röd chili tunt. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Skär tomat i stora tärningar. Strimla persilja. Riv parmesanosten.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och bryn fläskfärs ca 3 min, krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök och chili, fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner tomaterna och låt koka ihop ca 5 min. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner skalet och ca ½ msk pressad saft från citronen i pastasåsen.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen (kom ihåg att spara 1 dl pastavatten). Rör ner pastasåsen, persiljan, det sparade pastavattnet och riven parmesan. Blanda väl och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera direkt.
Smaklig måltid!