Pasta med fläskfärs, persilja, citron och chili
Laktosfri

Pasta med fläskfärs, persilja, citron och chili

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½ st
Tomat
3 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
761 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 2.
 Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva röd chili tunt. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Skär tomat i stora tärningar. Strimla persilja. Riv parmesanosten.
 Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
 Hetta upp lite olivolja  i en rymlig stekpanna och bryn fläskfärs ca 3 min, krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök och chili, fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner tomaterna och låt koka ihop ca 5 min. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner skalet och ca ½ msk pressad saft från citronen i pastasåsen.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen (kom ihåg att spara 1 dl pastavatten). Rör ner pastasåsen, persiljan, det sparade pastavattnet och riven parmesan. Blanda väl och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera direkt.
Smaklig måltid!