Sweet and sour pork med ingefära och broccoli
Laktosfri
Utan gluten

Sweet and sour pork med ingefära och broccoli

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • rödvinsvinäger
    • salt
    • sambal oelek
    • socker
    • svartpeppar
    • tomatpuré
    • vatten
    Fläskkotlett
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Majsstärkelse
    2 msk
    Olja
    Broccoli
    1 st
    Olja
    Bananschalottenlök
    1 st
    Ingefära
    1 bit
    Vitlök
    2 klyfta
    Tomatpuré
    2 msk
    Sambal oelek
    1 tsk
    Socker
    1 msk
    Vatten
    2 dl
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Rödvinsvinäger
    1 msk
    Basmatiris
    135 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    681 kcal
    Fett:
    21 g
    Kolhydrater:
    79 g
    Protein:
    44 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Skala och finhacka schalottenlök, ingefära och vitlök. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
    Strimla fläskkotlett och krydda med salt och nymald svartpeppar. Pudra över majsstärkelse och vänd runt. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 3 min. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan. 
    Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och fräs lök, vitlök och ingefära ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, socker, vatten, smulad kycklingbuljong och rödvinsvinäger. Koka ca 2 min.
    Tillsätt broccolin till såsen och koka ca 1 min. Blanda ner det stekta köttet, koka ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    Servera sweet and sour pork med basmatiris.
    Smaklig måltid!