Laktosfri
Utan gluten
Sweet and sour pork med ingefära och broccoli
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- rödvinsvinäger
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Majsstärkelse
2 msk
Olja
Broccoli
1 st
Olja
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Rödvinsvinäger
1 msk
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 681 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka schalottenlök, ingefära och vitlök. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
Strimla fläskkotlett och krydda med salt och nymald svartpeppar. Pudra över majsstärkelse och vänd runt. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 3 min. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan.
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och fräs lök, vitlök och ingefära ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, socker, vatten, smulad kycklingbuljong och rödvinsvinäger. Koka ca 2 min.
Tillsätt broccolin till såsen och koka ca 1 min. Blanda ner det stekta köttet, koka ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera sweet and sour pork med basmatiris.
Smaklig måltid!