Utan gluten
Lime- och ingefärswokad fläskfärs
mynta och sojadipp4.1 (83)
Under 30 min
19 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
Romansallad
½ st
Gurka
½ st
Rädisor
1 förp
Mynta
20 g
Ingefära
¼ bit
Limeskal
Matyoghurt
1 dl
Japansk soja
1 msk
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
2 msk
Fisksås
1 msk
Socker
2 ½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka rödlök. Skala och halvera morot på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Skala och finriv all ingefära. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet.
Skär romansallad i mindre bitar, ca 2x2 cm. Tärna gurka. Kvarta rädisor. Grovhacka mynta. Lägg allt i en salladsskål, spara gärna lite mynta till servering.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med japansk soja, limeskal och hälften av den rivna ingefäran.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och morot. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt resten av den rivna ingefära, japansk soja, fisksås, socker och chili flakes (efter egen smak). Låt allt koka ihop till önskad konsistens. Smaka av med pressad limesaft och lite salt.
Toppa woken med mynta och chili flakes (valfritt). Servera med sallad, jasminris och sojadipp.
Smaklig måltid!