Lime- och ingefärswokad fläskfärs med  mynta och sojadipp
Utan gluten

Lime- och ingefärswokad fläskfärs

mynta och sojadipp
4.09 (105)
Under 30 min
19 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
Lista
Lista
Bilder
Romansallad
½ st
Gurka
½ st
Rädisor
1 förp
Mynta
20 g
Limeskal
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Riven ingefära
½ förp
(Svaveldioxid)
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Lime
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Riven ingefära
½ förp
(Svaveldioxid)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Socker
2 ½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
719 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka rödlök. Skala och halvera morot på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. 
 Skär romansallad i mindre bitar, ca 2x2 cm. Tärna gurka. Kvarta rädisor. Grovhacka mynta. Lägg allt i en salladsskål, spara gärna lite mynta till servering. 
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med japansk soja, limeskal och riven ingefära.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och morot. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt riven ingefära, japansk soja, fisksås, socker och chili flakes (efter egen smak). Låt allt koka ihop till önskad konsistens. Smaka av med pressad limesaft och lite salt.  
Toppa woken med mynta och chili flakes (valfritt). Servera med sallad, jasminris och sojadipp.
Smaklig måltid!