Zucchini- och cheddarplättar med klyftpotatis och krämig sallad
Vegetariskt

Zucchini- och cheddarplättar

med klyftpotatis och krämig sallad
4.14 (725)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
¼ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Zucchini
¾ st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vetemjöl
¾ dl
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Riven cheddarost
75 g
(Mjölk)
Svartpeppar
Salt
Olivolja
Citron
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
565 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grovriv zucchini och lägg i ett durkslag. Strö över ½ tsk salt och låt stå ca 10 min. 
 Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Finhacka bananschalottenlök. Tärna zucchini. Blanda allt med matyoghurt, spiskummin och salt.
Pressa ur vätskan från den rivna zucchinin. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en bunke och blanda ner vetemjöl, ägg och riven cheddarost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Klicka ut ca 6 små plättar med en sked och stek ca 3 min per sida. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Skölj citron ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet över de nystekta plättarna. Klyfta den använda citronen. 
Servera nystekta zucchini- och cheddarplättar med klyftpotatis, krämig sallad, mixsallad och citronklyfta! 
Smaklig måltid!