Vegetariskt
Zucchini- och cheddarplättar
med klyftpotatis och krämig sallad4.14 (725)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
¼ st
Matyoghurt
1 dl
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Zucchini
¾ st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vetemjöl
¾ dl
Ägg
1 st
Riven cheddarost
75 g
Svartpeppar
Salt
Olivolja
Citron
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 565 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grovriv zucchini och lägg i ett durkslag. Strö över ½ tsk salt och låt stå ca 10 min.
Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Finhacka bananschalottenlök. Tärna zucchini. Blanda allt med matyoghurt, spiskummin och salt.
Pressa ur vätskan från den rivna zucchinin. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en bunke och blanda ner vetemjöl, ägg och riven cheddarost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Klicka ut ca 6 små plättar med en sked och stek ca 3 min per sida. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Skölj citron ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet över de nystekta plättarna. Klyfta den använda citronen.
Servera nystekta zucchini- och cheddarplättar med klyftpotatis, krämig sallad, mixsallad och citronklyfta!
Smaklig måltid!