Kycklingschnitzel med dragonsmör och rostad potatis- och fänkålssallad
30-40
Laktosfri

Kycklingschnitzel med dragonsmör och rostad potatis- och fänkålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • smör, rumsvarmt
  • ägg
  • vetemjöl
  • neutral olja

Rostad potatissallad

Delikatesspotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g

Dressing

Olivolja
2 tsk
Senap (Senap)
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Dragonsmör

Smör, rumsvarmt (Mjölk)
25 g
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar

Kycklingschnitzel

Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ströbröd (Vete)
1 förp
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar (Ägg)
Neutral olja
Bakplåtspapper
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 682 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatissallad: Kvarta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
  3. Strimla fänkål och rödlök tunt. Lägg i en bunke med iskallt vatten.
  4. Dressing: Blanda olivolja, senap, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i en skål.
  5. Dragonsmör: Mosa ihop smör, pressad vitlök, torkad dragon, salt och nymald svartpeppar i en skål.
  6. Kycklingschnitzel: Lägg minutfilé på en skärbräda med bakplåtspapper över. Banka lätt på kycklingen med baksidan av en liten kastrull, så att köttet plattas ut. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. Tag fram tre tallrikar. Häll mjöl på en, ströbröd på den andra och vispa upp ett ägg på den tredje.
  7. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingschnitzeln frasig, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  8. Rostad potatissallad: Häll av fänkålen och rödlöken. Blanda rostad potatis, fänkål, rödlök, ruccola och dressing i en rymlig skål.
  9. Servera kycklingschnitzel med rostad potatissallad och dragonsmör.