Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Glasnudelsallad med pak choy, tofu, jordnötter och korianderdressing
Nytt recept
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- vitlök
- vitvinsvinäger
Glasnudlar
1 förp
Pak choy
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Salt
Tofu
200 g
Japansk soja
45 ml
Jordnötter
40 g
Socker
1 tsk
Lime
1 st
Röd chili
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Koriander
10 g
Vitlök
½ klyfta
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 695 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 105 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp nudlarna i mindre bitar, lägg i en salladsskål.
Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över japansk soja så tofun täcks runt om. Marinera till steg 5.
Strimla pak choy. Skiva bananschalottenlök tunt. Plocka bladen från all koriander (spara stammen till steg 4). Lägg allt i salladskålen med glasnudlar.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka röd chili och korianderstammen. Blanda socker, pressad limesaft och vitvinsvinäger i en liten skål och rör om tills sockret löst sig. Rör ner den hackade korianderstammen, röd chili, rivet limeskal och pressad vitlök.
Häll över den japanska sojan från den marinerade tofun ner i korianderdressingen. Smaka av med lite salt.
Grovhacka jordnötter. Servera glasnudelsallad toppad med jordnötter och marinerad tofu.
Smaklig måltid!