Glasnudelsallad med pak choy, tofu, jordnötter och korianderdressing
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Glasnudelsallad med pak choy, tofu, jordnötter och korianderdressing

Nytt recept
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Glasnudlar
1 förp
Pak choy
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Salt
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Japansk soja
45 ml
(Sojabönor)
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Socker
1 tsk
Lime
1 st
Röd chili
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Koriander
10 g
Vitlök
½ klyfta
Näringsinnehåll per portion
Energi:
695 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
105 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp nudlarna i mindre bitar, lägg i en salladsskål. 
 Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över japansk soja så tofun täcks runt om. Marinera till steg 5.
 Strimla pak choy. Skiva bananschalottenlök tunt. Plocka bladen från all koriander (spara stammen till steg 4). Lägg allt i salladskålen med glasnudlar.
 Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka röd chili och korianderstammen. Blanda socker, pressad limesaft och vitvinsvinäger i en liten skål och rör om tills sockret löst sig. Rör ner den hackade korianderstammen, röd chili, rivet limeskal och pressad vitlök. 
Häll över den japanska sojan från den marinerade tofun ner i korianderdressingen. Smaka av med lite salt. 
Grovhacka jordnötter. Servera glasnudelsallad toppad med jordnötter och marinerad tofu. 
Smaklig måltid!