Krämig ricottapasta med broccoli, ruccola och prosciutto

Krämig ricottapasta med broccoli, ruccola och prosciutto

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • sparat pastavatten
  • svartpeppar
  • vitlök
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Citronskal
1 st
Penne
200 g
(Vete)
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ricotta
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Sparat pastavatten
1 dl
Ruccola
30 g
Olivolja
½ msk
Citronsaft
Flingsalt
Prosciutto
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
715 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hacka schalottenlök. Strimla röd chili. Skölj citron i ljummet vatten och frinriv skalet. 
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen. Spar ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan. 
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek broccoli på hög värme ca 3 min. Sänk värmen och tillsätt schalottenlök, röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka) och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ner ricotta, citronskal och det sparade pastavattnet i stekpannan med grönsakerna. 
Rör ner avhälld pasta, blanda väl och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ruccola med olivolja, flingsalt och pressad saft från halva citronen. Klyfta resten av citronen. 
Servera krämig rícottapasta med ruccolasallad, citronklyfta och prosciutto.
Smaklig måltid!