Cantonese pork med halstrade grönsaker och färsk ingefära
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Cantonese pork med halstrade grönsaker och färsk ingefära

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • socker
  • vatten

Halstrade grönsaker

Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Neutral olja
Chili flakes
Salt

Cantonese pork

Ingefära
1 bit
Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja
1 ½ msk
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Vatten
2 msk

Till servering

Jasminris
125 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 665 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Skär inte bort fettet på köttet, det smälter i pannan och ger god smak!

  1. Förberedelser: Klyfta pak choy och rödlök. Skär snackgurka i sneda skivor. Skala och finriv ingefära.
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Halstrade grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy, gurka och lök ca 3 min på hög värme. Krydda med lite chili flakes och salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
  4. Cantonese pork: Skär fläskkarré i strimlor. Krydda med salt och blanda med majsstärkelse. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttet på hög värme ca 5 min, tills ytan är frasig. Sänk till medelvärme. 
  5. Tillsätt riven ingefära och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner socker, japansk soja och vatten. Sjud ca 3 min tills såsen tjocknat något och köttet är helt genomstekt.
  6. Servera cantonese pork med halstrade grönsaker och nykokt jasminris. Toppa med lite chili flakes.