Laktosfri
Utan gluten
Cantonese pork med halstrade grönsaker och färsk ingefära
4.1 (484)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Olja
Chili flakes
Salt
Ingefära
1 bit
Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Olja
1 ½ msk
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja
2 msk
Vatten
2 msk
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 685 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Skär inte bort fettet på köttet, det smälter i pannan och ger god smak!
Klyfta pak choy och rödlök. Skär snackgurka i sneda skivor. Skala och finriv ingefära.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy, gurka och lök ca 3 min på hög värme. Krydda med lite chili flakes och salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
Skär fläskkarré i strimlor. Krydda med salt och blanda med majsstärkelse. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttet på hög värme ca 5 min, tills ytan är frasig. Sänk till medelvärme.
Tillsätt riven ingefära och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner socker, japansk soja och vatten. Sjud ca 3 min tills såsen tjocknat något och köttet är helt genomstekt.
Servera cantonese pork med halstrade grönsaker och nykokt jasminris. Toppa med lite chili flakes.
Smaklig måltid!