Cantonese pork med halstrade grönsaker och färsk ingefära
Laktosfri
Utan gluten

Cantonese pork med halstrade grönsaker och färsk ingefära

4.1 (484)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Olja
Chili flakes
Salt
Ingefära
1 bit
Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Olja
1 ½ msk
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
2 msk
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Skär inte bort fettet på köttet, det smälter i pannan och ger god smak!

Klyfta pak choy och rödlök. Skär snackgurka i sneda skivor. Skala och finriv ingefära.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy, gurka och lök ca 3 min på hög värme. Krydda med lite chili flakes och salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan.
 Skär fläskkarré i strimlor. Krydda med salt och blanda med majsstärkelse. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttet på hög värme ca 5 min, tills ytan är frasig. Sänk till medelvärme. 
Tillsätt riven ingefära och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner socker, japansk soja och vatten. Sjud ca 3 min tills såsen tjocknat något och köttet är helt genomstekt.
Servera cantonese pork med halstrade grönsaker och nykokt jasminris. Toppa med lite chili flakes.
Smaklig måltid!