35-45
Utan gluten
Vegetariskt
Citronrisotto med getostbakad fänkål och mandelspån
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Getostbakad fänkål
Fänkål
1 st
Getost (Mjölk, Laktos)
50 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citronrisotto
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Citron
1 st
Getost (Mjölk, Laktos)
50 g
Salt
Svartpeppar
Till servering
Mandelspån (Mandel)
25 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 558 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna mandelspånen i en torr stekpanna ca 1 min!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Getostbakad fänkål: Skär fänkål i tunna skivor. Grovriv getost. Lägg fänkål på en plåt med bakplåtspapper. Strö över riven getost och ringla över lite olivolja. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Baka mitt i ugnen ca 20 min, tills fänkålen är mjuk och har fått färg.
- Citronrisotto: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och risottoris ca 3 min.
- Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt så tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
- Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv getost. Ta risotton från värmen och rör ner getost, citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera citronrisotto toppad med getostbakad fänkål, mandelspån (se tips!) och ruccola.