Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Tunisisk bulgursallad med falafel och myntakräm
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
Zucchini
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkade aprikoser
20 g
Mynta
10 g
Tomat
1 st
Flingsalt
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Spiskummin
½ tsk
Salt
Mynta
10 g
Imat fraiche
1 dl
Salt
Svartpeppar
Falafel
1 förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 597 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och koka enligt anvisning på förpackningen.
Blanda olivolja, vatten, vitvinsvinäger, spiskummin och lite salt i en rymlig bunke.
Tärna zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin ca 4 min på hög värme. Tillsätt pressad vitlök och stek ytterligare ca 30 sek.
Finhacka aprikoser och mynta. Grovhacka tomat. Blanda ner allt i en salladsskål med bulgur, zucchini och salladsdressing. Smaka av med lite flingsalt.
Finhacka mynta. Blanda imat fraiche och mynta i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek falafel runt om ca 3 min tills den fått fin färg och yta.
Servera tunisisk bulgursallad med falafel och myntaykräm.
Smaklig måltid!