Krämig svamppanna med frasig gnocchi, färsk timjan och pumpa- och solroskärnor
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig svamppanna med frasig gnocchi, färsk timjan och pumpa- och solroskärnor

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Potatisgnocchi
1 förp
(Vete)
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Champinjoner
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Timjan
10 g
Frömix
40 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
662 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
100 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. 
Kvarta champinjoner. Klyfta gul lök. Skiva vitlök tunt. 
Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 5 min, tills de mjuknat. Tillsätt imat fraiche, kinesisk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills servering. 
Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin med salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den blivit frasig och fått fin färg. 
Repa bladen från timjan. Vänd ner hälften i svamppannan. Rosta frömix, pumpa- och solroskärnor, i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
Blanda ner gnocchin i svamppannan vid servering. Servera krämig svamppanna med gnocchi toppad med timjan och frömix.
Smaklig måltid!