Cohen
Vegetariskt
Kikärtsgryta med saffran, kokosmjölk, koriander och smörstekt matvete
Nytt recept
Under 45 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Zucchini
½ st
Broccoli
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Saffran
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Lime
1 st
Crème fraiche
½ dl
Koriander
20 g
Matvete
125 g
Smör
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 678 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Halvera zucchini på längden. Skär sedan zucchinin i ca 2 cm tjocka halvmånar. Skär broccoli i buketter och skär stammen i likadana hålvmånar som zucchinin. Häll av kikärtorna.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 3 min, tills löken mjuknat. Tillsätt tomatpuré och konserverade körsbärstomater, låt sjuda ca 5 min. Blanda ner coconut cream, vatten, spiskummin, paprikapulver, saffran och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda ytterligare ca 10 min. Blanda ner kikärtor och grönsaker. Låt allt sjuda ytterligare ca 15 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek det avhällda, kokta matvetet på hög värme ca 2 min.
Klyfta lime. Servera kikärtsgryta med smörstekt matvete, limeklyfta, koriander och en klick crème fraiche.
Smaklig måltid!