Laktosfri
Pankopanerad fläskkotlett
med örtsmör och potatissallad4.53 (74)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör, rumstempererat
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- ägg
- vetemjöl
- olja
- olivolja
Bladpersilja
10 g
Smör, rumstempererat
30 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ägg
1 st
Vetemjöl
Panko
Olja
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Salladslök
1 förp
Sugarsnaps
1 förp
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 675 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Halvera potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Tillsätt smör, salt, nymalen svartpeppar och vitvinsvinäger. Mosa ihop allt med en gaffel.
Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på seperata tallrikar. Vänd fläskkotletterna i först vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek de panerade kotletterna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg och frasig yta. Lägg över i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
Kvarta rädisor, strimla salladslök och halvera sugarsnaps på längden. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med den kokta potatisen. Finhacka bladpersilja och finriv skalet från citronen. Blanda ner i bunken tillsammans med lite olivolja och pressad saft från citronen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera pankopanerad fläskkotlett med potatissallad och örtsmör.
Smaklig måltid!