Pankopanerad fläskkotlett med örtsmör och potatissallad
Laktosfri

Pankopanerad fläskkotlett

med örtsmör och potatissallad
4.53 (74)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör, rumstempererat
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • ägg
  • vetemjöl
  • olja
  • olivolja
Bladpersilja
10 g
Smör, rumstempererat
30 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
(Vete)
Panko
(Vete)
Olja
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Salladslök
1 förp
Sugarsnaps
1 förp
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 675 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Halvera potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Tillsätt smör, salt, nymalen svartpeppar och vitvinsvinäger. Mosa ihop allt med en gaffel.
 Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på seperata tallrikar. Vänd fläskkotletterna i först vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko. 
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek de panerade kotletterna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg och frasig yta. Lägg över i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
 Kvarta rädisor, strimla salladslök och halvera sugarsnaps på längden. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med den kokta potatisen. Finhacka bladpersilja och finriv skalet från citronen. Blanda ner i bunken tillsammans med lite olivolja och pressad saft från citronen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera pankopanerad fläskkotlett med potatissallad och örtsmör.
Smaklig måltid!