Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- flingsalt
Klyftpotatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Rotfruktsbiffar
Palsternacka
300 g
Purjolök
½ st
Olivolja
Vatten
1 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd (Vete)
1+1 förp
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dill- & senapskräm
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sallad
Frömix
1 förp
Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Olivolja
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 670 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är klar.
- Rotfruktsbiffar: Skala och grovriv palsternacka. Strimla purjolök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs palsternacka och purjolök ca 2 min. Tillsätt vatten och fräs ytterligare 30 sek, tills rotfruktsfräset mjuknar. Lägg i en bunke och blanda ner ägg, 1 forp. ströbröd, vetemjöl, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå i kylen till steg 6.
- Dill- och senapskräm: Finhacka dill och lägg i en skål. Tillsätt matyoghurt, dijonsenap, pressad vitlök och lite pressad citronsaft (ca 1 tsk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
- Sallad: Rosta frömix i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skiva rädisor tunt och lägg i en skål. Tillsätt ruccola och rostad frömix. Dressa med lite olivolja och flingsalt.
- Rotfruktsbiffar: Häll 1 forp. ströbröd på en tallrik. Forma 4 jämnstora biffar av smeten och vänd dem lätt i ströbrödet. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek biffarna runt om ca 3 min, tills de fått fin färg.
- Servera rotfruktsbiffar med klyftpotatis, sallad, dill- och senapskräm och citronklyfta.