30-40
Grillade färsbiffar Provençale med fetaostcrème och ugnsrostade rotfrukter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- äggula
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- olivolja
Färsbiffar
Äggula (Ägg)
1 st
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Blandfärs
250 g
Vitlök
½-1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Torkad salvia
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ugnsrostade rotfrukter
Morötter
300 g
Rotselleri (Selleri)
150 g
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Flytande honung
1 ½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Fetaostcrème
Fetaost (Mjölk)
50 g
Flytande honung
1 tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 708 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Skala morötter och rotselleri, skär i mindre bitar. Halvera småpotatis.
- Färsbiffar: Blanda äggula, ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt blandfärs, pressad vitlök, torkad timjan, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl och låt vila minst 5 min. Forma till 4 mindre biffar.
- Ugnsrostade rotfrukter: Lägg småpotatis, morot och rotselleri på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min.
- Fetaostcrème: Mosa fetaost tillsammans med flytande honung i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, lite i taget. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Färsbiffar: Stek biffarna i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Se tips!
- Servera färsbiffar Provençale med ugnsrostade rotfrukter och en klick fetaostcrème. Toppa med babyspenat.