Panzanella - Toscansk brödsallad med rostad paprika och kapris
20-30
Vegetariskt

Panzanella - Toscansk brödsallad med rostad paprika och kapris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Panzanella

Röd paprika
1 st
Gul paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Stora vita bönor
1 förp
Kapris
1 burk
Bananschalottenlök
1 st
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Bladpersilja
20 g

Krutonger

Surdegspavé (Vete)
4 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 729 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Panzanella: Halvera röd och gul paprika. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Krutonger: Bryt surdegspavè i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med pressad vitlök, lite olivolja och salt. Rosta i ugnen ovanför plåten med paprika ca 6 min, tills brödet fått fin färg.
  4. Panzanella: Skär tomater i stora tärningar. Lägg i en rymlig salladsskål och krama med händerna så att de släpper vätska. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  5. Häll av och skölj stora vita bönor. Häll av kapris. Skiva bananschalottenlök. Blanda allt med tomaterna.
  6. Skär den rostade paprikan i bitar. Vänd ner paprika och krutonger i salladen.
  7. Bryt mozzarella i bitar. Servera panzanellan toppad med mozzarella och persilja.