Laktosfri
Utan gluten
Ugnsbakad lax med chilipicklad gurka
limesyrlig kålrabbi och sojamajonnäs4.27 (499)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- salt
- socker
- vatten
Jasminris
135 g
Socker
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Vatten
2 ½ msk
Snackgurka
1 st
Kålrabbi
1 st
Lime
1 st
Salt
1 krm
Ingefära
½ bit
Japansk soja
1 ½ msk
Socker
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Laxfilé
2 st
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 825 kcal
- Fett:
- 43 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda socker, chili flakes, ättiksprit och vatten i en bunke. Skiva snackgurka så tunt som möjligt och blanda ner i ättikslagen. Låt stå till servering.
Skala och skär kålrabbi i tunna stavar med en vass kniv. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg kålrabbin i en skål. Blanda med limeskal, pressad limesaft och salt.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg i en liten skål och banda med japansk soja, socker och tomatpuré. Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Bred över sojamarinaden. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Servera asiatisk lax med jasminris, chilipicklad gurka, limesyrlig kålrabbi och en klick majonnäs.
Smaklig måltid!