Zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis och krämig sallad
35
Vegetariskt

Zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis och krämig sallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vetemjöl

Klyftpotatis

Potatis
450 g
Olivolja
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Krämig sallad

Bananschalottenlök
½ st
Zucchini
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Spiskummin
1 tsk
Salt
1 krm

Zucchini- & Västerbottensplättar

Zucchini
½ st
Salt
¾ tsk
Bananschalottenlök
½ st
Ägg (Ägg)
½ st
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Riven Västerbottensost (Mjölk)
75 g
Olivolja

Till servering

Citron
½ st
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 522 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Zucchini- och Västerbottensplättar: Grovriv zucchini och lägg i ett durkslag. Strö över salt och låt stå 10 min. 
  3. Klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  4. Krämig sallad: Finhacka bananschalottenlök. Tärna zucchini. Blanda allt med matyoghurt, spiskummin och salt.
  5. Zucchini- och Västerbottensplättar: Pressa bort vätskan från den rivna zucchinin. Finhacka bananschalottenlök. Vispa upp ägget. Lägg allt i en bunke och blanda ner vetemjöl och riven Västerbottensost. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Klicka ut 6 små plättar och stek ca 3 min per sida.
  6. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet över de nystekta biffarna. Klyfta den använda citronen. 
  7. Servera nystekta zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis, krämig sallad, mixsallad och citronklyfta!