Vegetariskt
Zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis och krämig sallad
4.19 (852)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
450 g
Olivolja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
½ st
Zucchini
½ st
Matyoghurt
1 dl
Spiskummin
1 tsk
Salt
1 krm
Zucchini
½ st
Salt
¾ tsk
Bananschalottenlök
½ st
Ägg
½ st
Vetemjöl
1 dl
Riven Västerbottensost
75 g
Olivolja
Citron
½ st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 522 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grovriv zucchini och lägg i ett durkslag. Strö över salt och låt stå 10 min.
Klyfta potatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Finhacka bananschalottenlök. Tärna zucchini. Blanda allt med matyoghurt, spiskummin och salt.
Pressa bort vätskan från den rivna zucchinin. Finhacka bananschalottenlök. Vispa upp ägget. Lägg allt i en bunke och blanda ner vetemjöl och riven Västerbottensost. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Klicka ut 6 små plättar och stek ca 3 min per sida.
Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet över de nystekta biffarna. Klyfta den använda citronen.
Servera nystekta zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis, krämig sallad, mixsallad och citronklyfta!
Smaklig måltid!