35
Vegetariskt
Zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis och krämig sallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- ägg
- vetemjöl
Klyftpotatis
Potatis
450 g
Olivolja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Krämig sallad
Bananschalottenlök
½ st
Zucchini
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Spiskummin
1 tsk
Salt
1 krm
Zucchini- & Västerbottensplättar
Zucchini
½ st
Salt
¾ tsk
Bananschalottenlök
½ st
Ägg (Ägg)
½ st
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Riven Västerbottensost (Mjölk)
75 g
Olivolja
Till servering
Citron
½ st
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 522 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Zucchini- och Västerbottensplättar: Grovriv zucchini och lägg i ett durkslag. Strö över salt och låt stå 10 min.
- Klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Krämig sallad: Finhacka bananschalottenlök. Tärna zucchini. Blanda allt med matyoghurt, spiskummin och salt.
- Zucchini- och Västerbottensplättar: Pressa bort vätskan från den rivna zucchinin. Finhacka bananschalottenlök. Vispa upp ägget. Lägg allt i en bunke och blanda ner vetemjöl och riven Västerbottensost. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Klicka ut 6 små plättar och stek ca 3 min per sida.
- Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet över de nystekta biffarna. Klyfta den använda citronen.
- Servera nystekta zucchini- och Västerbottensplättar med klyftpotatis, krämig sallad, mixsallad och citronklyfta!