Albondigas med mandel, tomatsås och rostade rotfrukter
40

Albondigas med mandel, tomatsås och rostade rotfrukter

Gör så här


Tips från kocken: Har du inget lock till stekpannan går det bra att använda lite aluminiumfolie istället.
Ingredienser

Allergener

Selleri, Nötter, Gluten, Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
bakplåtspapper, olivolja, salt, svartpeppar, tomatpuré, rödvinsvinäger, vatten, flytande honung, kycklingbuljong, sambal oelek, ströbröd, mjölk,

Rostade rotfrukter


  • potatis
    450 g

  • morötter
    300 g

  • bakplåtspapper
    1 st

  • salt
    2 krm

  • bladpersilja
    10 g

Tomatsås med mandel


  • bananschalottenlök
    ½ st

  • vitlök
    1 klyfta

  • olivolja
    1 tsk

  • tomatpuré
    ½ msk

  • rödvinsvinäger
    1 tsk

  • krossade tomater
    ½ förp

  • vatten
    1 dl

  • flytande honung
    ½ tsk

  • kycklingbuljong
    ½ tärning

  • torkad oregano
    1 tsk

  • mandelspån
    25 g

Albondigas


  • bladpersilja
    10 g

  • bananschalottenlök
    ½ st

  • nötfärs
    250 g

  • sambal oelek
    ½ tsk

  • vitlök
    ½ klyfta

  • salt
    2 krm

  • paprikapulver
    ½ msk

  • torkad oregano
    1 tsk

  • ströbröd
    ¼ dl

  • mjölk
    ½ dl

Näringsvärde per portion
Energi  
642 kCal
Fett 
26 g
Kolhydrater  
65 g
Protein 
36 g